25jaar Bekijk ons
uitvaartmagazine!
slide_1 slide_1 slide_1
Home Wie zijn Wij Diensten Uitvaartcentra Praktische Informatie Gastenboek Links Contact
Rouwcentrum Van Leusden - Ochten
Rouwcentrum Van Leusden - Ochten
Rouwcentrum Van Leusden - Ommeren
Rouwcentrum Van Leusden - Ommeren
Wie zijn wij | Historie

Begrafenisonderneming Van Leusden is opgericht op 1 februari 1988 door Marco van Leusden. Nadat Marco de nodige ervaring had opgedaan bij een begrafenisonderneming in de provincie Utrecht, kwam hij tot de conclusie dat het hoog tijd werd dat er een begrafenisonderneming in de Midden-Betuwe opgezet moest worden die professioneel te werk zou gaan. In die tijd was het in de Betuwe nog veel gebruikelijk dat het vak van uitvaartverzorger een bijbaan was van bijv. de plaatselijke timmerman.
In datzelfde jaar ging hij de opleiding van uitvaartverzorger volgen bij de
Stichting Vakopleiding Uitvaartverzorging kortweg Stivu. Die opleiding werd succesvol afgesloten in 1989 met het behalen van het vakdiploma Uitvaartverzorger. Bij diezelfde Stivu is Marco in 2007 aangesteld als examinator bij de mondelinge toets dat een onderdeel is van de examens voor uitvaartverzorger.

Na het overlijden in maart 1992 van Hennie Budding uit Dodewaard, werd na overleg met zijn weduwe, Nel Budding - van den Hatert, besloten om Begrafenisonderneming Budding over te nemen en voort te zetten onder de naam Begrafenisonderneming Budding & Van Leusden. Nel Budding is nog steeds met deze onderneming in Dodewaard verbonden.

Nadat van lieverlee in de regio de oudere begrafenisondernemers, die dat vak uitoefende naast hun reguliere werk, wegvielen of ermee stopten, groeide het bedrijf door tot op het moment dat in april 2001 de oudere broer van Marco, Hans van Leusden uit Eck en Wiel in het uitvaartbedrijf kwam om Marco te ondersteunen.

Design & realisatie: Van Suilichem Communicatie